Objective Type Questions

Trust our experienced homework helpers for quick assistance and original solutions.

  • Budget friendly
  • On-time delivery
  • Money-back guarantee

Calculate the price

1 page = 300 words

Regular price: $11.00

✔️ Your price: $10.00

Receive FREE price quote in 10 minutes!

Our Expert Homework Writers

Hire experienced homework helpers to solve all your homework worries.

Amina Kamau (🇰🇪)

M.S in Clinical Psychology

Academic WritingPsychology

✅ 3371 Completed Projects
⭐️ 1348 Student Reviews

Wei Liang (🇸🇬)

Masters in Applied Economics

EconomicsEconometrics

✅ 345 Completed Projects
⭐️ 102 Student Reviews

Samir Hussein (🇪🇬)

Masters in Financial Management

AccountingTaxation

✅ 284 Completed Projects
⭐️ 155 Student Reviews

Maya Thompson (🇦🇬)

Bachelors in English Literature

ArtHistory

✅ 729 Completed Projects
⭐️ 234 Student Reviews

  1. Energy transfer from primary side of a transformer to its secondary side is done
  2. a) Through air
  3. b) By the flux
  4. c) Though cooling coil
  5. d) None of the above
  6. In a transformer, which of this one does not change?
  7. a) Frequency
  8. b) Voltage
  9. c) Current
  10. d) All of the above
  11. Between a rotating machine and a transformer, name the loss that is uncommon
  12. a) Hysteresis loss
  13. b) Copper loss
  14. c) Eddy current loss
  15. d) Windage loss
  16. Lamination of a transformer core is to
  17. a) Reduce copper losses
  18. b) Reduce hysteresis loss
  19. c) Reduce eddy current losses

d)Reduce all the above losses

  1. What is the percentage of full load current when the transformer draws no load current?
  2. a) 12 to 15 percent
  3. b) 0.2 to 0.5 percent
  4. c) 20 to 30 percent
  5. d) 2 to 5 percent
  6. A transformer’s lamination produces certain degree of mechanical vibrations. What does it depend upon?
  7. a) Size of laminations
  8. b) Gauge of laminations
  9. c) Tightness of clamping

d)all of the above

  1. A transformer’s path of magnetic flux should definitely have
  2. a) Low resistance
  3. b) Low reluctance
  4. c) High resistance

d)High reluctance

  1. The likely chance when a transformer’s lamination has burrs on its edges
  2. a) Noise
  3. b) Vibrations
  4. c) Higher hysteresis loss

d)Higher eddy current loss

  1. In case of transformer oil, its dielectric strength is
  2. a) 100 kV
  3. b) 330 kV
  4. c) 1 kV

d)33 kV

  1. Utilization of no load test which is performed on a transformer is to find out
  2. a) Magnetizingloss and current
  3. b) Efficiency of the transformer
  4. c) Magnetizing current
  5. d) Copper loss
  6. If the consideration is about cold rolled grain oriental steel, its permissible flux density will be
  7. a) 1.7 Wb/m2
  8. b) 2.7 Wb/m2
  9. c) 3.7 Wb/m2
  10. d) 4.7 Wb/m2
  11. On a transformer, Sumpner’s test is done to find out
  12. a) Stray losses
  13. b) All day efficiency
  14. c) Temperature
  15. d) None of the above
  16. A transformer’s efficaciousness will be the highest in
  17. a) Copper losses = Eddy current losses
  18. b) Iron losses = Copper losses
  19. c) Hysteresis losses= Copper losses
  20. d) Eddy current= losses Hysteresis losses
  21. In a certain test performed on a transformer, say short circuit test, it was seen that there was a sudden hike in frequency. It was seen that the hike was from 50 HZ to 200 Hz. What will be the hike by factor (increase) of copper loss?
  22. a) 4
  23. b) 16
  24. c) 1/4
  25. d) 4
  26. Iron core provision in a transformer is for the purpose
  27. a) Decrease the reluctance of the magnetic path
  28. b) Reduce eddy current losses
  29. c) Provide support to windings
  30. d) Reduce hysteresis loss
  31. In transformer, no load current means
  32. a) Lags behind voltage by nearly15°
  33. b) Leads voltage by nearly 15°
  34. c) Lags behind voltage by nearly 75°

d)Leads voltage by nearly 75°

  1. On which side of a transformer is short circuited test performed
  2. a) Primary side
  3. b) Secondary side
  4. c) High voltage side
  5. d) Low voltage side
  6. while installing a transformer, which of this is not the part
  7. Exciter
  8. Buchholz relay
  9. Breather
  10. Conservator
  11. Higher flux density utilization in transformer design
  12. Reduces copper losses
  13. Reduces iron losses
  14. Increases part load efficiency
  15. Reduces weight per kVA
  16. The toppings in any transformer is provided on

Low voltage side

Primary side

High voltage side

Secondary side

  1. In a breather the utilized chemical is
  2. Silica gel
  3. Sodium chloride
  4. Silica sand
  5. Asbestos fibre
  6. The quality breather chemical which is utilized in a transformer should definitely comprise of
  7. Cleansing the transformer oil
  8. Cooling the transformer oil
  9. Absorbing moisture
  10. Ionizing air
  11. In case of ideal transformer, its secondary and primary inductances has unlimited value.

Yes

No

  1. If supply voltage of a pump motor is 1 and 2/3rd of its voltage is what it requires to run, it will
  2. Continue to run at less speed
  3. Burn
  4. Continue to deliver exact power
  5. Stall
  6. Due to the magnetic force creating vibrations of laminations a noise is produced. It is called
  7. Zoom
  8. Magnetostriction
  9. Hum
  10. Boo
  11. Ratingsof an ideal transformer can be stated by
  12. KVA
  13. Volts
  14. KW
  15. Amperes
  16. Transformer core is constructed withcertain materials. The common material is

aluminium

copper

silicon steel

wood

 

 

 

Answers

  1. b
  2. a
  3. c
  4. c
  5. d
  6. d
  7. b
  8. d
  9. d
  10. a
  11. a
  12. c
  13. b
  14. b
  15. a
  16. d
  17. d
  18. a
  19. d
  20. a
  21. a
  22. c
  23. b
  24. d
  25. c
  26. a
  27. b

 

Links of Previous Main Topic:-

Links of Next Electrical Engineering Topics:-

Get Homework Help In

Maths and Statistics

Science

Humanities & Arts

l

Essay Writing

get accurate homework help

Say Goodbye To Homework Stress.

Hear It from Your Peers

🛡️Authentic, ✅ Verified Reviews

How Our Homework Service Works

FAQ number 1

Share your requirements

FAQ number 2

Make secure payment

FAQ number 3

Get homework answers

FAQ - Frequently Asked Questions

Discover quick answers in our FAQ, covering the most common customer questions about our homework help service.

Is your homework service confidential?

M
L

Absolutely! Confidentiality is one of the basic guarantees of our service at MyHomeworkHelp.com.

When our customers make their homework orders, they know their information remains 100% confidential.

Even your homework writer will not be provided with your personal details. So, when you hire a professional homework helper on our website, rest assured that your information will remain private and safe.

For a comprehensive understanding of how we protect your privacy, please refer to our Privacy Policy.

Who will help me with my homework?

M
L

We work with subject experts from all over the world. We hire them with the help of complex tests in the disciplines of their expertise. We also verify the IDs and academic transcripts of our homework writers to be sure that our experts have a bachelor's or master’s or a PhD degree. This is how we can be sure of the proficiency of our panel of experts who will help you with your homework.

Is it legal to ask for help with homework?

M
L

Seeking homework help is perfectly fine and shows your proactive approach to overcoming challenges. But it's important to use our homework service to enhance your understanding, not to replace your own efforts.

Our homework service offers original solutions for personal use, including:

  • Generating ideas or arguments for your research.
  • Deepening your subject comprehension.
  • Direct citation, with proper referencing.

However, it's crucial to avoid plagiarism by not submitting our work as your own. Make sure to check your institution's academic integrity policies before using our services. Our goal is to support your educational journey in a responsible and beneficial way. Refer our honor code for more details.

Is myhomeworkhelp.com legit?

M
L

Yes, myhomeworkhelp.com is completely legitimate. We've been successfully connecting students with top experts worldwide since 2012, offering direct, secure communication for a seamless learning experience. With over thousands of students helped and a commitment to innovative, effective education tools, we're dedicated to making learning easier and more accessible for everyone.

You can read our reviews here on Trustpilot and Sitejabber (Independent, verified reviews from buying customers) like you!

Is there a possibility of plagiarism in my completed order?

M
L

Unlike our competitors who use cheap and ineffective in -house plagiarism software, MyHomeworkHelp.com uses credible software to check your homework solution originality. We guarantee that your paper will pass TurnItIn checks with a low percentage of similarity. In addition, we also check submitted papers for ai-content using Originality.ai.

You will receive a complemantary plagiarism free report with your completed order.

What makes you one of the best homework help website?

M
L

We are not number 1 (yet!). We're an independent, bootstrapped business standing up to Big EdTech for last 12 years. So it means a lot that folks like you are willing to consider our services for your educational needs.

Myhomework Help is recognized as one of the premier websites for homework answers for three key reasons.

  1. Firstly, we pride ourselves on the expertise and qualifications of our tutors/experts, who are selected through a rigorous vetting process to ensure they can provide best academic assistance across a wide range of subjects.
  2. Secondly, our response time to student inquiries is fast (as early as few minutes), reflecting our understanding of the importance of timely support in an academic setting.
  3. Lastly, we keep our pricing very student friendly. Our aim is to provide the best learning experience to students like yourself without burning a hole in your pockets.

MyHomeworkHelp: Best Homework Help Features

Original Solutions

Entrust your homework to us for A-grade, plagiarism-free solutions. Our experts tailor each task from scratch, ensuring 100% originality while following your instructions at all times.

Security & Anonymity

We rigorously safeguard your privacy, employing secure gateways for transactions. Your personal details remain undisclosed to everyone, including your homework tutor.

Unlimited Revisions

Your satisfaction is our priority. If the delivered work doesn’t meet your standards, request as many revisions as you need – until you’re completely content with the final result.

24/7 Customer Support

Got questions on existing order or need a hand placing a new order? Our support team is ready to assist you anytime, ensuring you receive timely help and friendly service.

What's included

Best assignment help

Turnitin report

$19.99  FREE

Best assignment help

Unlimited revisions

$9.99  FREE

Best assignment help

Formatting

$6.99  FREE

Best assignment help

Citations & References

$7.99  FREE

Get all benefits for FREE